در پاسخ به سوال “اکسپرت در فارکس چیست؟” باید بگوییم که به سیستمهای خودکاری که فرایند ترید کردن را بدون دخالت انسان انجام میدهند اکسپرت گفته میشود. اکسپرت ها مثل پلاگین روی پلتفرم معاملاتی متاتریدر نصب میشوند و پس از انجام تنظیمات میتوانید آنها را برای ترید کردن، راه اندازی کنید. اکسپرتهای معاملاتی عموماً با زبان برنامه نویسی MQL، پایتون یا C++نوشته میشوند. ما در این مقاله میخواهیم دربارهی شیوهی نصب، استفاده و سایر جزییات اکپسرتهای معاملاتی، اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار دهیم.
اکسپرت ادوایزر
کدهایی که بر اساس یک نقشه معاملاتی با زبان برنامه نویسی MQL نوشته میشوند تا یک فرایند معاملاتی را به صورت خودکار انجام دهند، اکسپرت ادوایزر نیز میگویند. اکسپرت ادوایزر یا EA یک ربات معاملهگر است که بر اساس دستوراتی که به آن داده شده فرایند را اجرا میکند. اکسپرت ها میتوانند بسیاری از خطاهای انسانی را پوشش دهند و موجب شوند تا یک استراتژی معاملاتی بدون کوچکترین اشکال و در بهترین حالت ممکن اجرا شود. اگر علاقهمند هستید که اطلاعات بیشتری دربارهی ربات های معامله گر فارکس کسب کنید، پیشنهاد می کنیم مقالهی “ربات فارکس چیست؟” را مطالعه کنید.
نحوه نصب اکسپرت در متاتریدر
نصب رباتها و اکسپرت ها در متاتریدر (Metatrader) بسیار ساده است و روی هر دو پلتفرم متاتریدر ۴و۵ به صورت یکسان انجام میشود. برای اینکار ابتدا فایل اکسپرت مدنظرتان را دانلود کرده و سپس از آن یک کپی بگیرید. بعد متاتریدر را باز کنید و طبق عکس زیر از مسیر File روی گزینه Open Data Folder کلیک کنید تا برگه جداگانهای برایتان باز شود که مسیر آن را باید بروید.
در اینجا لازم است تا روی MQL کلیک کرده، پوشه Expert را انتخاب کنید و فایل ربات را در بخش Advisor بریزید. سپس متاتریدر خود را یک بار ببندید و دوباره باز کنید. در قسمت Navigator خواهید دید که ربات معاملاتی شما اضافه شده است. شیوه Run کردن ربات را نیز در ادامه شرح خواهیم داد.
چگونه اکسپرت را اجرا کنیم؟
برای اجرا کردن اکسپرت معاملاتی خود، دو کار را باید انجام دهید، ابتدا در متاتریدر دکمهی Algo Trading را فعال کنید تا متاتریدر اجازه دهد که اکسپرت ها فعال شوند. سپس از بخش Navigator روی Expert Advisors را انتخاب کرده و نام ربات معاملاتی مد نظرتان را پیدا کنید. روی ربات خود کلیک کنید یا آن را گرفته و روی چارت رها کنید تا فعال شود.
چرا به ربات فارکس نیاز داریم؟
اگر تریدر تازه کار هستید و یا تا به امروز از رباتهای معاملاتی استفاده نکردهاید، احتمالاً سوالات شما این است که:( چرا به ربات فارکس نیاز داریم؟ و یا اکسپرت در فارکس چیست؟). بگذارید اینطور بیان کنیم، هیچ شرکت بزرگ، بانک یا سرمایهگذار مطرحی در جهان نیست که خودش به صورت دستی معامله کند، تمام بزرگان فارکس از رباتها و معاملات الگوریتمی برای تریدهای خود استفاده میکنند. اما برای اینکه بدانید دلیل این موضوع چیست، بهتر است به ویژگیهای ربات فارکس اشاره کنیم:
رباتها احساس ندارد
از مهم ترین ویژگیهای مهم رباتها این است که احساس ندارند. اکسپرت های معامله گر چه در زمانی که در حال ضرر کردن هستند و یا در حال سود کردند، استرس، ترس، طمع و هیچ احساس انسانی به سراغ آنها نخواهد آمد تا روی عملکردشان تاثیر بگذارند.
استراتژی را کامل اجرا میکنند
اکسپرتهای معاملاتی کاملاً به استراتژی هایی که برای آنها نوشته شده پایبند هستند، کوچکترین انحرافی از آن ندارند و تمامی موارد را مو به مو اجرا میکنند.
قدرت تحلیل
قدرت تحلیل آنها بسیار بالاست و هیچ حواس پرتی مانع از تصمیمگیری غلط آنها نمیشود.
سرعت اجرای معاملات
در کسری از ثانیه پس از مشاهده ستاپ های معاملاتی، ترید را اجرا میکنند.
مدیریت مالی
آنها کاملاً به مدیریت مالی که برای آنها نوشته شده پایبند هستند، مشکلی که همه تریدرها با آن مواجه میشوند، همچنین میتوانند به خوبی موارد را محاسبه و اعمال کنند.
نتایج متفاوت در اکسپرت
اگر اوایل کارکردن شما با اکسپرت ها باشد، شاید متوجه شدهاید که ممکن است شما از یک ربات، نتایج متفاوتی نسبت به افراد دیگر با همان ربات کسب کنید؛ دلیل اصلی این اتفاق، تنظیمات ربات است. هر ربات معاملاتی که ساخته میشود در بخش Setting خود امکان انجام تنظیمات مختلفی از جمله میزان ریسک، میزان حجم، نوع معاملات، سشن معاملاتی، دراودان، حد سود، حد ضرر و هزاران تنظیم دیگر داشته باشد. به همین دلیل است که شما نتایج متفاوتی در اکسپرت را دریافت خواهید کرد.
اما به یک نکته هنگام تهیه ربات معاملاتی دقت داشته باشید، معمولاً شرکتهای حرفهای تولید کننده رباتهای معاملاتی به اینگونه عمل میکنند که خودشان ربات را برای کاربر نصب و راه اندازی میکنند،. شرکت های حرفه ای در تولید ربات معامله گر فارکس حتی تنظیمات دلخواه کاربران بر اساس میزان بالانس، میزان ریسک و سایر خواستههای آنها را انجام میدهند.
اگر اوایل کارکردن شما با اکسپرت ها باشد، شاید متوجه شدهاید که ممکن است شما از یک ربات، نتایج متفاوتی نسبت به افراد دیگر با همان ربات کسب کنید؛ دلیل اصلی این اتفاق، تنظیمات ربات است. هر ربات معاملاتی که ساخته میشود در بخش Setting خود امکان انجام تنظیمات مختلفی از جمله میزان ریسک، میزان حجم، نوع معاملات، سشن معاملاتی، دراودان، حد سود، حد ضرر و هزاران تنظیم دیگر داشته باشد. به همین دلیل است که شما نتایج متفاوتی در اکسپرت را دریافت خواهید کرد.
اما به یک نکته هنگام تهیه ربات معاملاتی دقت داشته باشید، معمولاً شرکتهای حرفهای تولید کننده رباتهای معاملاتی به اینگونه عمل میکنند که خودشان ربات را برای کاربر نصب و راه اندازی میکنند. شرکت های حرفه ای در تولید ربات معامله گر فارکس حتی تنظیمات دلخواه کاربران بر اساس میزان بالانس، میزان ریسک و سایر خواستههای آنها را انجام میدهند.
مزایا و معایب اکسپرت
یکی از عواملی که باید قبل از خرید ربات معامله گر فارکس کسب کنید، حتما باید مزایا و معایب ربات فارکس را مطالعه کنید. در ادامه به بررسی دقیق مزایا و معایب اکسپرت معاملاتی بازار فارکس میپردازیم.
مزایای اکسپرت
اکسپرت های مزایای بسیار زیادی دارند که میتوانند کار ترید کردن را برای سرمایهگذاران و معامله گران بسیار ساده کنند. از جمله مهمترین مزایای اکسپرت های معاملاتی میتوان به این موارد اشاره کرد:
- امکان استفاده برای سرمایهگذاران و افراد مبتدی؛
- کیفیت بالای معاملات؛
- عدم خطای انسانی؛
- سرعت و دقت بالای اکسپرت.
معایب اکسپرت
البته اکسپرت ها میتوانند معایبی نیز داشته باشند که مهمترین این معایب شامل موارد زیر است:
- امکان یادگیری را از بین میبرد؛
- امکان عملکرد بد در رباتهای نامعتبر؛
- هزینه بالای اکسپرت.
با توجه به نظرات تریدرهای حرفه ای بازار فارکس، اگر ربات معامله گر توسط متخصصین همراه با یک استراتژی حرفهای طراحی شود، بازدهی بسیار زیادی خواهد داشت. اگر تصمیم به خرید ربات فارکس دارید میتوانید ربات هایی مانند ربات Gold midas، ربات Hermes و ربات Ares را بررسی کنید.
انواع مختلف اکسپرت فارکس
انواع مختلفی اکسپرت معاملاتی با کاراییهای متفاوت وجود دارد که خودشان به هزاران مدل مختلف ایجاد شدهاند. اکسپرت ها میتوانند تمام خودکار باشند یعنی کلیه فرایند معاملاتی، مدیریت مالی و … را برای کاربر انجام دهند، اما برخی دیگر از اکسپرت ها میتوانند فقط در حد ارائه سیگنال عمل کنند و تصمیم به ورود به یک معامله و سایر تنظیمات آن را بر عهده خود تریدرها بگذارند.