روشها و مسیرهای مختلفی برای ساخت ربات متاتریدر وجود دارد که مهمترین آن استفاده از زبان برنامهنویسی MQL است. البته نرمافزارهایی وجود دارد که کمک میکند بدون دانش برنامهنویسی نیز یک ربات برای متاتریدر ایجاد کنید، اما معمولاً چنین نرمافزارهایی فقط میتوانند رباتهای سطحی و غیرحرفهای را تولید کنند. در این مقاله اصول ساخت ربات متاتریدر را به شما آموزش خواهیم داد.
راهنمای ساخت ربات متاتریدر
اگر نمیدانید اکسپرت تریدر فارکس چیست و چه کاربردی دارد میتوانید مقالهی “ربات فارکس چیست؟” را مطالعه کنید. مراحل ساخت ربات فارکس بستگی به میزان و سطح دانش شما از این کار دارد. پیش از هر چیز در مرحله اول شما باید کار با زبان برنامهنویسی MQL را بلد باشید. هنگامی که متاتریدر را روی سیستم خود نصب میکنید، به صورت پیش فرض یک نرمافزار دیگر به نام MetaEditor همراه آن نصب میشود که بستر اصلی برنامهنویسی ربات، اندیکاتور و اکسپرت برای متاتریدر است.
مرحله اول: آموزش برنامهنویسی با MQL
پس مرحله اول آموزش ساخت ربات متاتریدر، آموزش برای یادگیری زبان MQL و همچنین آموزش کار با این محیط برنامهنویسی است که در زیر عکس آن را مشاهده میکنید:
MQL یک زبان برنامهنویسی است که در سال ۱۹۹۹ رونمایی شد و در سال ۲۰۰۵ به صورت رسمی منتشر گردید، این زبان ساده ویژه استفاده در متاتریدر طراحی شده است و اگر شما به زبانهایی چون C، #C یا C++ آشنایی داشته باشید به راحتی میتوانید این زبان را بیاموزید.
مرحله دوم: دانستن اصول بازار
دومین مرحله از آموزش ساخت ربات متاتریدر، دانستن اصول بازار معاملاتی فارکس است. حتی اگر شما تسلط کافی به برنامه نویسی MQL داشته باشید، بدون داشتن دانش درباره اصول بازار، نمیتوانید یک ربات معاملهگر حرفهای ایجاد کنید. به همین دلیل است که شرکتهای تولیدکننده رباتهای فارکس، تیمی از کارشناسان و متخصصان بازار فارکس را در کنار برنامهنویسان دارد. پس همزمان با یادگیری برنامهنویسی، سعی کنید که به اصول بازار مسلط شوید.
مرحله سوم: استراتژی معاملاتی
سومین مرحله آموزش ساخت ربات متاتریدر، بررسی استراتژی های حرفه ای معاملاتی است. به هر حال رباتی که قرار است ایجاد کنید، باید از یک استراتژی معاملاتی الهام گرفته شده باشد که نقشه راه شما خواهد شد. شما باید جز به جز شیوه استراتژی معاملاتی را روی کاغذ نوشته و قدم به قدم آن را به کدهای دستوری تبدیل کنید تا بتوانید ربات را تشکیل دهید. همچنین باید دقت کنید که نیاز به بخش Setting دارید تا بتوانید در طول بازار برخی از پارامترهای عملکردی ربات را تغییر دهید.
مرحله چهارم: تست و عیبیابی
چهارمین مرحله در آموزش ساخت ربات متاتریدر، تست و عیبیابی ربات است. برای تست ربات معاملاتی خود میتوانید از سیستم بک تست گیری خود متاتریدر استفاده کنید. در این سیستم شما میتوانید در عرض چند دقیقه ربات یا اکسپرت معاملاتی که ایجاد کردهاید را در چند سال بازار مورد تست قرار دهید. برای استفاده از Strategy Tester متاتریدر، از تب Wive روی گزینه Strategy Tester کلیک نمایید تا صفحه زیر باز شود. در این صفحه کافی است مشخصات وضعیت تستی که میخواهید ربات در آن قرار بگیرد را پر کرده و ربات را تست کنید.
سپس نتایج به دست آمده را بررسی کرده و به عیبیابی در بازار بپردازید. بعد از این کار باید ربات را برای حداقل ۲ الی ۳ ماه در بازار زنده مورد تست قرار دهید، زیرا همیشه بک تستها نمیتوانند ضعفهای اصلی ربات را به شما نمایش دهند. اما در نظر داشته باشید که آموزش ساخت ربات متاتریدر در نمیرسد بلکه باید زمان زیادی را برای آموزش ساخت رابت معامله گر خود صرف کنید. اما اگر علاقهمند به خرید ربات فارکس هستید، حتما بررسی کنید که ربات شما توسط برنامه نویسان حرفه ای ساخته شده و حتما تست شده باشد. برای اطلاعات بیشتر برای خرید اکسپرت تریدر فارکس میتوانید با مشاوران الگوهاپر تماس بگیرید.